EWMA HEADER
Dansk Netværk
for Lymfødem
EWMA HEADER


bispebjerg Hospital Logo

Videncenter for Lymfødem

Videncenter for Lymfødem blev oprettet i 2009 på Bispebjerg Hospital med det formål at styrke fokus på behandling af og forskning om lymfødem.

Centeret modtager dagligt patienter med lymfødem, som enten er henvist til specialistbehandling for sår på Videncenter for Sårheling eller for dermatologiske sygdomme. Centret har en multidisciplinær specialistviden på området, som er unik i Danmark. Optageområdet er primært Region Hovedstaden, men patienter henvises også til behandling fra andre regioner i Danmark.

På kort sigt er den primære målsætning at tilbyde en optimeret behandling samt profylakse til patienter med lymfødem, svær venøs insufficiens og venøse bensår. På længere sigt er det målsætningen at kvalitetsudvikle og -sikre behandlingsforløb for disse patientkategorier.

Videncentret vil endvidere fokusere på at undervise og uddanne sundhedsfagligt personale i kompressions- og lymfødembehandling samt på forskning indenfor forebyggelse og behandling.

Som baggrund for øget forskning er det centrets mål at oprette en kvalitetsdatabase, gennem hvilken der vil kunne skabes et overblik over omfanget af lymfødem og effekten af behandling.

Etablering af Dansk Netværk for Lymfødem (DNL)/ Danish Lymphoedema Framework (DLF)

For patienter der lider af lymfødem, er det vigtigt at multidisciplinære behandlingstilbud er til rådighed, så den optimale behandling kan gives til hver enkelt patient i hele landet.

I en prævalensundersøgelse fra Storbritannien vurderes det, at op imod 2 % af befolkningen lider af kronisk ødem. Denne undersøgelse dannede i år 2002 baggrund for dannelsen af Lymphoedema Framework UK, som igen danner baggrund for dannelsen af International Lymphoedema Framework (ILF) i 2009. Lymphoedema Framework UKs arbejde har ført til at lægeordineret behandling samt materialer nu bliver betalt af det offentlige. ILF er en international non-profit organisation, hvis hovedformål er udvikling og evaluering af gratis lymfødem behandling til alle lymfødem patienter i alle lande.

På baggrund af dette har Videncenter For Lymfødem på Bispebjerg Hospital i samarbejde med DALYFO og Foreningen For Danske Fysioterapeuter i 2010 taget initiativ til dannelsen af Dansk Netværk for lymfødem/Danish Lymphoedema Framework (DNL/DLF), som en aktiv partner i ILF.

GENEREL INFORMATION


Download pjecen "Best practice for behandling af lymfødem" her (pdf)

LYMFØDEMSEMINAR 2018 AFHOLDES TORSDAG 11. OKTOBER 2018

 

Sted: Bispebjerg Hospital - Uddannelsescentret


Bispebjerg Bakke 23

2400 København NV

Klik i menuen til venstre for mere information.

For alle henvendelser vedr. behandling af lymfødem kontakt venligst Dermato-Venerologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital.


Kontakt information
 
Dermato-Venerologisk Afdeling og Videncenter for Sårheling
Bispebjerg Bakke 23
Indgang 4, 3.Tværvej
2400 Kbh. NV.

Tlf. Videncenter for Sårheling:
3531 2756
Mandag - fredag:
8.30 - 12.00

Sekretariat
CAP Partner
Nordre Fasanvej 113, 2.
DK-2000 Frederiksberg

Tlf. 70200305
Fax. 70200315

info@cap-partner.eu
www.cap-partner.euArtikel om lymfødem seminar 2009 (pdf):
Klik her

 

GOOS web-division